wersja mobilna       dodaj do ulubionych
Wersja polska Wersja niemiecka
e-KOLOT jaklugo Specjalność kulinarna
Szukaj usług
Kontakt
Adres:
Firma „JAKLUGO”, Janusz Jasiński
Gołkowice 4 46-220 Byczyna
Tel.: 77 413 42 76 ; kom. 502136412 E-mail: jaklugo@e-kolot.pl Skype: jaklugo YouTube: jaklugoKOLOT WWW: www.jaklugo.e-kolot.pl
Pogoda na dziś
Pogoda na dziś
Specjalność kulinarna

Karkówka gołkowicka z grilla

 

Składniki:
  • 60 dag karkówki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka piwa
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki miodu
  • bazylia
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Karkówkę pokroić na 6 równych plastrów i lekko rozbić. Posolić, popieprzyć i natrzeć czosnkiem z dwóch stron. Na każdą porcję mięsa nałożyć po 1/2 łyżki miodu i rozsmarować. Mięso włożyć do miski, zalać piwem, oliwą, posypać bazylią. Delikatnie wymieszać i odstawić na noc do lodówki.

Przed pieczeniem mięso odsączyć z marynaty. Karkówkę nakładać na rozgrzaną patelnię teflonową lub grilla. Grillować z dwóch stron, pod koniec dodać odrobinę marynaty.